FAQ

MEEST GESTELDE VRAGEN OVER EEN ESCAPE ROOM

Voordat je de deuren niet meer open krijgt, wil je misschien weten wat een escape room is. Wat staat er te gebeuren? Een escape room is een spannend spel, waarbij je samen met vrienden, familie of collega’s opgesloten wordt in een kamer. Iedere escape room heeft een eigen thema. Maar de opdracht van de escape room is altijd hetzelfde: je moet zo snel mogelijk zien te ontsnappen! Meestal heb je zestig minuten de tijd om de sleutel te vinden en die tijd heb je ook wel nodig. Door cryptische aanwijzingen te volgen en raadsels op te lossen kom je samen steeds dichter bij de oplossing en de sleutel van de escape room. Daarvoor moet je goed kunnen samenwerken met je teamgenoten en het hoofd koel houden, ook als de tijd steeds sneller lijkt te verstrijken. Vind je de escape code? Dan gaan de deuren weer voor je open. Gefeliciteerd! Dat lukt echt niet iedereen… Escape Mission is een superleuke bezigheid voor groepen vrienden, familie of collega's. Als bedrijfsuitje is het de perfecte manier om de teamspirit van alle medewerkers weer optimaal te krijgen.. Ga samen de uitdaging aan! Can you beat the room?
Natuurlijk wil je iedereen wel meenemen voor zo’n spannend uitje als de escape room. Maar er is plaats voor twee tot maximaal zes personen. Dit geldt voor de escape rooms in Capelle a/d IJssel, Enschede en Eindhoven. Ben je met een grotere groep? Dan kun je er voor kiezen om op te splitsen en de Escape Mission te combineren met Glowgolf. Dit kun je op dezelfde locatie spelen en daarna gezellig napraten met een hapje en drankje.
Kinderen mogen de escape rooms helaas niet in. Vanaf zestien jaar is het mogelijk om het spel te spelen. Dit heeft te maken met de moeilijkheidsgraad van de puzzels en aanwijzingen. Ook zijn de spullen in de escape rooms kwetsbaar en moet daar met beleid mee omgegaan worden. Daarom hanteren wij een leeftijdsgrens van vijftien jaar. Tot achttien jaar onder begeleiding met een betalende volwassene.
Ja, dat is altijd noodzakelijk. Het boeken kan op vaste, vooraf besproken tijden. Dit doen we om er zeker van te zijn dat de operators voldoende tijd hebben voor de uitleg van het spel. Ook voorkomen we op die manier de teleurstelling dat je langskomt en we volgeboekt zijn. Het online boeken van Escape Mission moet minimaal 36 uur van tevoren. Wil je binnen 36 uur al komen, dan kun je telefonisch contact opnemen. Arrangementen zijn alleen telefonisch of via e-mail te boeken. Onderaan deze pagina staan alle contactgegevens!
Jazeker! Parkeren is geen enkel probleem. Bij alle vestigingen van Escape Mission is voldoende parkeergelegenheid. Gratis voor de deur parkeren. Ideaal toch!
Alle locaties van Escape Mission zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op circa 400 meter lopen van Escape Mission Enschede is een busstation te vinden. Voor bezoekers in Capelle a/d IJssel is metrostation Capels Brug het dichtstbij. Op circa 500 meter lopen van de locatie van Escape Mission Capelle a/d IJssel. Bij Escape Mission Eindhoven is het busstation circa 150 meter lopen.
Nee, helaas zijn de Escape Rooms niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Dit geldt voor alle locaties: Capelle a/d IJssel, Enschede en Eindhoven. Voor mensen die slecht ter been zijn of met krukken lopen is het wel mogelijk om deel te nemen. De opdrachten die de deelnemers moeten uitvoeren zijn voornamelijk puzzels oplossen, codes ontcijferen en verbanden leggen. Dit is voor iemand die minder goed ter been is ook goed te doen. Bovendien heeft iedere kamer wel één of twee zitplaatsen, zodat deelnemers tussendoor even kunnen uitrusten.
Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent! De instructeur geeft jullie eerst een uitgebreide uitleg over het spel. Daarvoor moet je ongeveer 15 minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig zijn. Zo begin je ontspannen en goed voorbereid aan de Escape Mission.